Eerste maand voorbij
Blijf op de hoogte en volg Marlene
07 Juni 2013 | Portugal, Albufeira
Omdat ik nu een maand aan 't werk ben heb ik ook m'n eerste loon gekregen en daarbij m'n eerste bonus. Helaas viel dat 'n beetje tegen, dus deze maand nog even rustig aan doen. Eigenlijk hadden we met 'n groep ingepland om dinsdag naar de Primark in Portimao te gaan en lekker te shoppen. Dat stellen we nog even uit tot volgende maand. Nu ga ik dinsdag met Naomi en Angela (collega van me uit Nepal) shoppen in Albufeira en lekker lunchen. Want ik ben dan al 'n maand hier, ik heb nog steeds geen scampi's gegeten, en dat kan toch eigenlijk echt niet!
Vandaag is m'n vrije dag en uiteraard valt 't weer erg tegen, dus geen strand voor mij helaas. Ik heb dan ook voorgesteld aan Naomi om vanavond 'n paar uurtjes voor haar te werken. Haar ouders zijn deze week even 'n paar langsgekomen en ze wil ze eigenlijk nog wel zien, dus dan kan ik van 19 tot 22.30 voor haar werken en dan kan zij datzelfde doen als hier iemand voor mij is. Ik heb ondertussen al van m'n moeder gehoord dat ze met m'n broertje begin juli hier is. Super leuk, ik ben al hard aan 't kijken wat we allemaal kunnen doen. Verder heb ik begrepen dat echt bijna in het centrum van Oldtown 'n hotelletje/bed&breakfast zit waar ik korting kan krijgen, omdat ik bij Shalom werk. Dus als iemand nog hierheen wilt komen, laat me dat dan even weten, dan kan ik goedkope overnachtingen regelen. Ook ken ik iemand die de transfers doet van en naar 't vliegveld, dus daar kan ik ook wel wat korting regelen!
Het werk gaat verder prima, ik krijg er automatisme is en het is gewoon een hele leuke groep collega's. Het is nu erg druk met eindexamen studenten allemaal. Ik heb al 'n paar meiden verteld dat ze waarschijnlijk gezakt zijn voor hun Engels examen. Op 't moment dat je moet vragen wat er in een Strawberry Special zit, is de kans op 'n voldoende erg klein! Hetzelfde met 'n groep jongens die ik heb verteld dat ze zijn gezakt voor wiskunde, aangezien ze een rekening niet goed konden delen met z'n alle.
Gisteren met Steph en Liset naar Bloopers geweest en ik heb me echt kapot gelachen. Die hele tent stond helemaal vol en het barpersoneel had echt niets te doen. Er wordt dus echt niets gedronken door de jeugd daar en werkelijk iedereen die hier werkt ergert zich eraan! Daarna door gegaan naar de Heaven en Kiss en ook daar haalde ik de gemiddelde leeftijd flink omhoog! Waarschijnlijk blijft dat nog een week zo en zullen de meeste kinderen weer naar huis zijn.
Het is echt super grappig om te zien dat ik hier steeds meer mensen leer kennen. Je komt uiteindelijk met uitgaan dezelfde mensen vaak tegen en zodoende heb je na een maand echt al een hele groep bekenden. Als je even over straat loopt blijf je zwaaien naar mensen die hier werken en 's avonds zitten vaak dezelfde mensen op 't terras. Gister ook enorm gelachen om 'n stel die me vroeg waar ik vandaan kwam. Toen ik zei: 'Uit Alkmaar', zei ze vervolgens: 'Ow, dat is vlakbij Sint Pancras toch?'. Blijkbaar is Sint Pancras toch beter bekend dan ik dacht, en dat kwam niet eens door Kim de Boer :)
Volgende week ga ik naar 'n sportschool toe waar ze boksles geven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik 't sporten best mis namelijk en met het eten hier is het geen overbodige luxe om af en toe iets aan beweging te doen. Joao, de vriend van Naomi, heeft even rondgebeld en heeft 'n sportschool gevonden waar boksen wordt gegeven. Ik moet alleen even kijken of de tijden wel passen binnen m'n werkrooster.
Ik vind 't vervelend dat ik thuis geen internet heb en ik niet iedereen persoonlijk op de hoogte kan houden over hoe 't hier gaat. Ik hoop op deze manier toch 'n beetje 't contact te houden met Nederland :p Ik mis Nederland totaal niet, maar jullie wel natuurlijk!
07 Juni 2013 - 18:47
Bas :
De zon doet z'n werk goed. Mooie sproetjes! -
07 Juni 2013 - 18:50
Suuz:
Wat een heerlijk verhaal weer meis :).... Zo te lezen heb je je roeping gevonden!!!! Als je in oktober nog maar wel eerst ff terug naar nl komt als het bij sunweb doorgaat.... De rode wijn staatr klaar voor een heerlijk vrijdag avondje bijkletsen! Maar eerst nog een paar maanden genieten
dikke kus! -
07 Juni 2013 - 19:22
Brenda Kramer:
wat leuk om je verslag te lezen. fijn dat je het zo naar je zin hebt. en het zou toch geweldig zijn als je zo aan een andere nieuwe baan komt. ik wens je nog heel veel plezier en succes daar.
groetjes brenda -
07 Juni 2013 - 22:01
Mary:
Mooi geschreven meis en fijn dat je het zo naar je zin hebt. Blijf genieten. En als de tijd zonder erg verstrijkt, ja dan moet je het wel naar je zin hebben. Nu nog zorgen dat je er iets aan over houdt!