Dagje shoppen in Lyon
Blijf op de hoogte en volg Marlene
10 Maart 2015 | Frankrijk, Saint-Sorlin-d'Arves
Om 11 uur parkeerden we al onder de opera op het schiereiland La Prèsqu'ile, tussen de Rhône en de Saône in. We begonnen onze shopdag met een caramel machiato van Starbucks om vervolgens op de Rue de la Republique op zoek te gaan naar zomerkleding. Via de Passage de l'Argue kwamen we terecht aan de oever van de Saône, waar een prachtig uitzicht was, met de Notre-Dame de Fourvière en de Cathédrale de Saint Jean.
Op zoek gegaan naar een terrasje om te lunchen, wat best moeilijk was, omdat er op geen enkel plein in de zon terrasjes waren te vinden, kwamen we net achter de kathedraal terecht. Na een omelet en galette even door het oude centrum gelopen, waar het uiteraard stikte van de restaurantjes, cafeetjes en terrasjes! Nu ben ik er achter dat dit Vieux Lyon was en inderdaad te vinden is op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Oude geveltjes van de kruidenier en slager en in gedachte zag je de karren nog gaan over de smalle weggetjes.
Nog niet uitgeshopt, op zoek naar nieuwe winkels om leeg te kopen. Zo vonden we zonder enige moeite het Place Bellecour waar ook Rue Victor Hugo te vinden was. Nog even een ijsje eten en richting de auto om nog een bezoek te brengen aan Part Dieu, een warenhuis/winkelcentrum met 260 merken. Eenmaal bij de auto werkte mijn knie echter niet meer mee en was het ondertussen ook al half 6. We hebben toen maar besloten om terug te gaan rijden en het shoppen te laten voor wat het was.
Maar wat een prachtige stad is Lyon en wat een perfecte dag om daar heen te gaan. Halfbewolkt, graad of 18 en super rustig op een maandag. Ik kan echt iedereen die ooit in de file staat rondom Lyon op weg naar Zuid-Frankrijk of Spanje aanraden hier een tussenstop te maken.
Misschien dat er nog een bezoekje wordt gebracht aan Lyon dit seizoen, maar nu staat toch eigenlijk Milaan bovenaan m'n lijstje...